Alakformáló kezelések – rugalmasan feszesen

by on

Még a legpontosabban betartott súlycsökkentő diéta és a testmozgás mellett is szükség van a kozmetikus segítségére a hatásosan alakformálás érdekében. A fogyókúrás étrend hatására olvadnak a kilók, a torna segít az izmokat tónusosabbá tenni és hatékony a zsírpárnák felszámolásában, ám a testkezelések azért is fontosak, hogy az alakváltozás ne kísérje petyhüdt, lógó bőr. Akkor is sokat segítenek a testkezelések, ha egy-egy területen kialakuló makacs zsírpárnától szeretne valaki megszabadulni, hiszen a hatóanyagok, illetve az ezek bejutását segítő technikák és gépek hatására a zsírsejtek nagysága csökken.

Profi segítség

A NaturMed Hotel Carbona Spa-and beauty executive managerét, Torhosi Tündét arról kérdeztük, hogy mit ajánl azoknak a vendégeknek, akik elégedetlenek az alakjukkal és ezen változtatni szeretnének. A szakember felhívta a figyelmet a teljes körű program fontosságára, miszerint csak a helyes diéta, a megfelelő mozgás és a testkezelések együttes alkalmazásától várhatunk biztos sikert. Az életvezetést feltáró beszélgetések során elhangzott információk sokat segítenek a helyes terápia felépítésében, ám a testkezelések terén igen jártas szakember számára a vendég testalkata önmagában is beszédes, és legalább annyi információt hordoz, mint a szóban elmondottak.

„A szállodában alkalmazott terápiás eljárás során többek között a Thalasso terápiát alkalmazzuk THAL’ION hatóanyagokkal és kezelőmódszerekkel. A francia THAL’ION cég  – Bretagne partjainál a világ legnagyobb természetes algautcájára települve – a természetre és a környezetre nagy figyelmet fordítva dolgozza fel a legtisztább és legértékesebb algákat.”

Egy-egy kezelés annál hatásosabb, minél teljesebb, minél sokoldalúbb.

„Komplett kezelésprogramjaink során először a test teljes bőrfelületét tengeri eredetű természetes bőrradírral dörzsöljük le.. Majd következik a pakolás, melynek felvitele után a testet speciális, mély-meleg takaróval fedjük be. Pihenés után a pakolást lemossuk vagy lezuhanyozzuk, majd a testet egy aktiváló-hidratáló ápolókrémmel kenjük be, amitől a bőr különösen lágy és puha lesz.”
Az alkalmazott testpakolások közül a szakember a vendég egyedi adottságait figyelembe véve választja ki a legmegfelelőbbet. Amikor a fogyasztás az elsődleges cél, akkor segítenek a barna és a vörös algák. Előbbiek üdítő, szépítő és alakformáló hatását a vörös algában lévő kalcium és magnézium bőrerősítő, ápoló hatása egészíti ki. Amennyiben a fogyasztás mellett külön hangsúlyt kap a feszesítés is, akkor eredményes a 3-as hatású (ásványpótló, fogyasztó, feszesítő) mély-meleg-terápiás testpakolás, mely az algák mellett különböző nyomelemeket tartalmaz, így gazdag jódban, vasban, kalciumban, magnéziumban és káliumban. Az alakformáló  kezeléssorozat fontos része lehet az ásványi anyag pótló és karcsúsító algás fürdő. A Laminária alga rendkívül gazdag ásványi sókban, nyomelemekben, vitaminokban, aminosavakban. Különlegessége, hogy a tengervízben megtalálható jódot koncentráltan tartalmazza, ennek köszönhető a kiváló karcsúsító hatása.

Egyes kezeléseknél az ultrahangban rejlő lehetőségeket is kiaknázzák a szépségszalonban. A hatóanyagokat tartalmazó gélt ultrahangos készülékkel juttatják a bőr mélyebb rétegeibe, ezzel felgyorsítva a nyirokáramlást és elősegítve a salakanyagok távozását is a szövetekből.

A nyirokrendszerre hat a szervezet zsírlebontó- és anyagcsere folyamatait serkentő  bandázstekercseléses módszer is (a fáslival történő tekercselés során a rugalmas anyagot először hatóanyagot tartalmazó masszába áztatják, majd a testre szorosan feltekerik).

Amikor kifejezetten a narancsbőr okoz problémát, segítségül hívjuk a cellulit elleni harc egyik legjobb fegyverét, a Vacustyler-t is, ahol a vákuum és az atmoszférikus nyomás váltakozó intervallumokban hat az alsó végtagokra. A vákuum-fázisban az erek kitágulnak, az ezt követő pozitív nyomású fázisban pedig összehúzódnak. A vér- és nyirokkeringés élénkítésével a szövetek több oxigénhez jutnak, és könnyebben megszabadulnak a salakanyagoktól.

Folytassuk!

Egy-egy testkezelés sorozat akkor lesz igazán hatásos, ha otthon is szánunk a testünkre időt és energiát. A szakember által javasolt testápoló krémekkel, gélekkel, szérumokkal rendszeresen kenjük be a problémás területeket, és életmódunkkal is segítsük a hatóanyagok munkáját.

A legfontosabb teendőnk a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, ez naponta legalább 2 litert jelent. Fogyasszunk kevesebb zsírt és cukrot, még akkor is, ha nem fogyókúrázunk. Ne mondjunk le a rendszeres testmozgásról! Amellett, hogy kordában tartja a kilóink számát, a fokozott pulzusszám hatására a keringés gyorsul, elszállítja a káros anyagokat azokról a helyekről, ahol különben könnyen felhalmozódnának.

További cikkeink a hatásos alakformáláshoz:

Biztos fogyás – segít a dietetikus »

Zsírégető mozgásformák »

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin