Frissítő masszázsok

by on
Mindent a masszázsról 2. rész

A masszázsnak az izmok lazításán, a relaxálás elősegítésén túl frissítő hatása is lehet. Egy jó frissítő, élénkítő masszázs hatására megtelünk életenergiával, a teljesítőképességünk nagyban fokozódhat.

A kívánt hatás érdekében a Carbonában számos módszer között válogathatunk: speciális technikák, egyedi mozdulatkombinációk, serkentő hatóanyagok vagy illatok is eredményesek lehetnek.

Az illatok varázsa

Az aromamasszázsok lényege, hogy a szakértő kéz gyengéd, simító mozdulatait illóolajokkal kombinálják. Az illóolajok egyrészt a bőrön át a véráramba kerülve fejtik ki hatásukat, másrészt belélegezve a pszichét is befolyásolják. A vendég különböző illatkombinációk közül választhat, hiszen a várt hatáson túl az is fontos, hogy az illatélmény is kellemes legyen, így még inkább érvényesül a masszázs energetizáló, vitalizáló ereje.

Igazi energiabomba lehet az ötféle (borsmenta, citrom, eukaliptusz, grapefruit és kubeba) illóolaj kombinációja, de igen hatásos a limett és petitgrain vagy a kevésbé egzotikus nevű, de sokszor bizonyított bazsalikom és boróka párosítás.

A Kínában őshonos, a babérfélék családjába tartozó kubeba vagy faggyúfa illóolaját a növény valamennyi földfeletti részéből kinyerhető, leggyakrabban mégis a termésből készítik. A sárga színű olaj éles, friss, citromos-gyümölcsös illata enyhíti az idegességet, erősíti a pozitív hozzáállást, miközben a bőrt is tonizálja.

A citrom és a grapefruit frissítő illatát mindenki ismeri, ám a limett és a petitgrain sokaknak ismeretlen. A lime-ként is ismert narancsfélének, a limettnek az illóolaját az érett termésből préseléssel vagy vízgőz-desztillációval nyerik ki. Az utóbbi eljárás színtelen, kellemesen friss, a citromos illatú olajat eredményez, ellenben a préseléssel nyert zöldes színű olaj illata sokkal szúrósabb, és inkább a narancsra emlékeztet. A petitgrain illóolaját a keserűnarancs fa leveléből és leveles hajtásaiból nyerik, érdekessége, hogy nem gyümölcsös, sokkal inkább virágos az illata.

A vérkeringést fokozó, energizáló bazsalikom és boróka illóolaj kombinációban az Indiában szent növényként tisztelt, nálunk inkább fűszerként használt  bazsalikomnak a figyelem összpontosítást remekül elősegítő illóolaja a mozgásszervi betegségekben gyógyító bedörzsölőszerként is elfogadott boróka olaj fűszeres, borsra emlékeztető aromájával keveredik.

Amikor a maják kincse is segít

A Carbona wellness kezeléseinek egyik gyöngyszeme a Pharmos Natur termékekkel végzett Aloe Verás „királyi rituálé”. A Pharmos Natur termékekben alkalmazott gyógynövényeket azokról a területekről szerzik be, ahol a legoptimálisabb természetes környezetükben – gondosan és gyógyerejüket tisztelve – termesztik őket. A kezelésekhez Mexikóból származó, frissen vágott bio Aloe Verát használnak. A teljes test masszázs nem pusztán a lábakat kényeztető szappankéreg fás fürdővel és nepáli fekete szezámos lábmasszázzsal egészül ki, hanem a kezelést megkoronázó keringésjavító, regeneráló, friss Aloe Vera zselével végzett arcmasszázzsal is.

Az érintés ereje

Az alternatív masszázsok közül a shiatsu masszázs különleges technikát alkalmaz. Ez a pontnyomásos masszázs ugyanazokkal a gyökerekkel rendelkezik, mint az akupunktúra és az akupresszúra. A testen elhelyezkedő energiavonalak mentén egyes pontokat stimulálva feledteti a fáradtságot. Olyan testi és lelki felfrissülést okoz, amit nehéz elképzelni mindaddig, amíg nem tapasztaljuk meg személyesen a hatását. Az ősi távol-keleti hagyományokat őrző thai masszázsban is nagy szerepet kap az emberi érintés. A Carbonában a világhírű bankoki ’Wat Po’ buddhista masszázsképzőben  mestermasszőr diplomát szerzett masszőrök segítségével egy feledhetetlen élményben lehet részünk. A legalább egy órás kezelés során a masszőr a keze mellett a lábát, könyökét, térdét is használva az egész testünket alaposan átmozgatja. A frissítő és energizáló hatás talán ennél a masszázsnál érezhető leghosszabb ideig: napokig tartó vitalitást kölcsönöz.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin