Menjünk biztosra!

by on

Praktikus tippeket adunk, hogyan találjuk meg az ideális szállodát.

A pihenéssel töltött idő valóságos kincs sokunk számára, ám még a szabadidőben bővelkedőknek is érdemes körültekintően szállodát választani. Érthető, hogy más igénye van egy nyugdíjas házaspárnak, egy kisgyerekes családnak és egy túlhajszolt középkorú párnak is, hogy csak néhány példát említsünk. Keressük meg a számunkra leginkább megfelelő szállodát!

Tisztázzuk az alapokat

Mielőtt nekilátnánk a szállodák közti böngészésnek a legfontosabb információkat tisztáznunk kell: hányan utazunk, mikor indulnánk, és hány éjszakát szeretnénk ott eltölteni és nem utolsó sorban mekkora összeget kívánunk a pihenésre áldozni. Ha gyerekekkel utazunk, döntsük el, hogy a gyerekek velünk egy szobában aludjanak vagy külön. Választhatunk egybe nyitható, egymás melletti szobákat is, így együtt lehetünk, mégis normálméretű ágyban alhatunk mindannyian, ami nagyobb gyerekek esetében lehet fontos szempont. Jó tudni, hogy péntek és szombat éjjel rendszerint sokkal több vendég van a szállodákban, mint a hét többi napján. Ugyancsak nagyobb a foglaltság az iskolai szünetek és az ünnepek idején is.

Tartsuk szem előtt a vágyainkat

Mindannyian tudjuk, hogy a szállodák szolgáltatásai, a szobák felszereltsége igen más attól függően, hogy az adott hotel hány csillagos, de még az azonos csillaggal jelzett hotelek között is nagy különbségek vannak. Mindig nézzük meg a szobákról készült képeket és olvassuk el figyelmesen a szobák nagyságára és felszereltségére vonatkozó leírásokat. Figyeljünk, hogy a fürdőszobában van-e hajszárító, adnak-e fürdőköntöst. Adott esetben nem mindegy, hogy fürdőkád vagy zuhany tartozik a szobához és erkélyre is szükségünk lehet.

Legyünk céltudatosak

Tisztázzuk, hogy mi a célunk a szállodában töltött időszak alatt. Amennyiben egész nap túrázni, sétálni szeretnénk, akkor a kirándulóhelyek közelében lévő szállodák között célszerű keresgélnünk, míg a városnézők, a múzeumlátogatók a városi szállodák között válogassanak.  Nyáron általában fontos, hogy víz is legyen a közelben, akár természetes víz, akár a szálloda saját hűsítő medencéje. Akinek a pihenés egyet jelent a wellness élményekkel, annak wellness szállodára lesz szüksége. Megint más szállodát keressen az, akinek fontos a termálvíz. Egyes szállodák a gyógyfürdők közvetlen közelében épültek és ezek között olyan is van, melyek a fürdővel zárt folyosóval vannak összekötve. Persze a legkényelmesebb, ha a szállodának saját gyógyvizes medencéi vannak.

Fontos adalékok

A szállodák által nyújtott szolgáltatások nagyban befolyásolják a kényelmünket. A sportos életmód kedvelőinek fontos lehet, hogy a szállodában találnak-e fitnesztermet, és egyéb, bel- és kültéri sportolási lehetőséget. Ma már sok szállodában bérelhetünk kerékpárt és nordic walking felszerelést is. Az egészséges életmód hívei a csoportos és egyéni sportprogramokon túl rendszerint igényesek a szaunákat illetően is. Igazi felüdülést nyújtanak mindenki számára a wellness szolgáltatások, a különböző masszázsok és testkezelések. A gyerekekkel utazók számára a gyerekfelügyelet biztosíthat néhány nyugodt órát naponta. Nem csak a hölgyeket várják a szépségszigetek, a férfiak számára is kínálnak speciális kezeléseket. Hasznos lehet, ha találunk a szállodában fodrászt, manikűröst és pedikűröst is. Az ajándéküzlet, ahol újságokat, higiéniai termékeket és akár fürdőruhát vagy papucsot is vehetünk, különösen akkor fontos, ha a szálloda nem egy forgalmas városrészben fekszik.

Speciális igények

Amennyiben különleges igényeink vannak, célszerű ezeket pontosan tisztázni a szállodával, még mielőtt szobát foglalnánk. Egyeztessük, hogy vihetünk-e magunkkal állatot, van-e allergiások számára kialakított szobájuk, a mozgáskorlátozottak számára biztosított-e az akadálymentes közlekedés. Aki diétázik, annak fontos, hogy talál-e ennek megfelelő falatokat a szálloda éttermében. Az sem mindegy, hogy milyen körülmények között töltjük az éjszakát, és ezért fontos az ágyak milyensége és minősége. Az jó, ha dönthetünk, hogy a kétszemélyes ágyunk fekvőfelülete kettő vagy egy darab matracból álljon, de az is fontos lehet, hogy milyen a matrac keménysége.

Számoljunk

A szállodai szobák napi ára nem jelenti azt, hogy mindig ezt az árat kell fizetnünk. Mindig nézzük meg a speciális csomagajánlatokat! Ezekben többnyire 2,3 vagy ennél több éjszakás tartózkodás esetére kalkuláltak árakat. Egyes esetekben a csomag egy-egy, egyébként külön fizetendő szolgáltatást is tartalmaz. Természetes, hogy sokszor kedvezőbb árakat találunk hétköznapra, mint hétvégére, de az is előfordul, hogy minél hamarabb foglaljuk le a szobánkat, annál kedvezőbb árat kapunk. Figyeljünk, hogy a szoba árán felül egyéb kiadásokkal is számolnunk kell, például mindenhol fizetnünk kell idegenforgalmi adót és a legtöbb helyen a parkolás is pénzbe kerül. Előfordulhat, hogy amennyiben a szálloda nem rendelkezik saját fürdővel, akkor a gyógyfürdőbe vagy élményfürdőbe való belépésért is külön kell fizetnünk.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin